palkinnot:BBC: n vuoden merentakainen urheiluhenkilö

Jatka lukemista alla

Suositeltu sinulle

Pat Rafter Mark Philippoussis Roy Emerson Mirka Federer

Kuka on Rod Laver?

Rod Laver on kuuluisa australialainen tennispelaaja, joka osoitti tennismaailmassaan kerta toisensa jälkeen sekä ennakko- että jälkikäteen. Tämä urheilija keskeytti koulun, jotta hän voisi jatkaa uraa suosikkilajissaan, tennis. Legendaarinen valmentaja Harry Hopman koulisti tämän juhlallisen tennispelaajan, ja entinen uskaltautui amatööriturnaukseen kaksikymmentäyksi ikäisenä. Hän osoitti valtavaa kykyä ja omistautumista voittamalla arvostettuja titteleitä, kuten 'Grand Slams', 'Australian Championships' ja 'Wimbledon'. Pian hän työskenteli tien tikkaita ylöspäin ja piti maailman numeroa. 2 jo jonkin aikaa. Lopulta hänestä tuli ei. 1 ammattilainen tennispelaaja maailmassa. Kun tenniksen 'Open Era' otettiin käyttöön, hän aloitti Wimbledonin 'Grand Slams' -pelin, voittaen eniten otteluita muutaman ensimmäisen vuoden aikana. Pian hänet allekirjoittivat kiertueet, kuten 'National Tennis League' ja 'World Championship Tennis'. 38-vuotiaana hän oli vähentänyt pelattujen otteluiden määrää. Tämä upea tenniskentän mestari on saanut kunnian tulla osallistuakseen kolmen eri yhdistyksen Hall of Fameen. Viime vuosina on puhuttu mahdollisuudesta tulla hänet ritariksi Australian järjestyksessä. Lue lisää hänen elämästään ja teoksistaan Kuvahyvitys http://www.sportal.com.au/tennis/news/rod-laver-tomic-still-a-gun/1eer7vzg31nxr1jdjqztpvai4g Kuvahyvitys http://www.puntodebreak.com/2011/09/30/rod-laver-rompiendo-records Kuvahyvitys http://www.sportal.co.nz/tennis/news/review-lavers-class-shows-through-in-memoir/12mn2pvxszk7c1rqv9zu526zqqLeo Miehet Ura Vuonna 1959 Rodney kilpaili Wimbledonin finaalissa ja nousi voittajaksi sekaparipelissä, jossa hän teki yhteistyötä amerikkalaisen kollegansa Darlene Hardin kanssa. Hän ei kuitenkaan voinut voittaa kaksinpelin finaalia, jossa hänet kukisti perulainen pelaaja Alex Olmedo. Seuraavana vuonna hän osallistui Australian mestaruuskilpailuihin ja voitti viiden erän finaaliottelun australialaista pelaajaa Neale Fraseria vastaan. Vuonna 1961 hän osallistui Wimbledoniin ja voitti singleä ensimmäisen kerran. Vuonna 1962 Laver voitti seitsemäntoista tennistä yhdessä neljän Grand Slam -turnauksen kanssa. Tämän saavutuksen saavutti aiemmin amerikkalainen entinen ammattilaispelaaja Donnie Budge. Mieleenpainuvin näistä turnauksista olivat Italian, Ranskan ja Saksan mestaruudet. Hän voitti 'Ranskan mestaruuskilpailut' vaikeuksin australialaista Roy Emersonia vastaan. Samana vuonna Wimbledonissa ja USA: n mestaruuskilpailuissa hän pelasi poikkeuksellisen hyvin, hävisi hyvin vähän otteluita. Joulukuussa 1962 Rod voitti `` Davis Cupin '' osana Australian joukkuetta. Tämä vakiinnutti hänet ammattimaiseksi maailman tennispelaajaksi, kuten Lew Hoad, Pancho Gonzales, Ken Rosewall ja Andrés Gimeno. Vuosina 1963-70 tämä ammattitaitoinen pelaaja voitti voiton Yhdysvalloissa Pro Tennis Championships -kilpailut viisi kertaa. Saman ajanjakson alussa hän vakiinnutti itsensä ei. 2 pelaajaa maailmassa. Vuonna 1964 Rodney voitti turnauksia, kuten 'Wembley Championships', jossa hän voitti ystävä Rosewallin ja 'US Pro' ja kukisti Pancho Gonzalesin. Seuraavana vuonna Laver siirtyi no. 1 maailman rankingissa nähtyään voiton seitsemäntoista tenniskilpailussa. Seuraavana vuonna hän voitti kuusitoista mestaruutta, ja vuonna 1967 hän maisteli voittoa uudelleen, yhdeksäntoista turnausvoitolla hänen nimensä. Näihin voittoihin kuuluivat 'US Pro Championships', 'Wembley Pro', 'Wimbledon' ja 'French Pro'. `` Wimbledonin '' finaalissa hän voitti kollegansa australialaisen Rosewallin 6-2, 6-2, 12-10. Jatka lukemista alla Vuonna 1968 kumottiin aikaisempi sääntö, jonka mukaan ammattitennispelaaja ei voinut kilpailla amatööriturnauksissa, ja ”Open Era” alkoi. Avoimen aikakauden mukaan kaikki pelaajat saivat osallistua mihin tahansa valitsemaansa turnaukseen, mikä teki tennistä heidän täysimittaisen uransa. Samana vuonna hän osallistui Grand Slam -otteluihin ja tuli ensimmäisenä voittaneen Open Era -mestaruuden Wimbledonissa. Rodney voitti suoran setin australialaista pelaajaa Tony Rochea vastaan ​​finaalissa. Vuonna 1968 hän voitti arvostettuja turnauksia, kuten `` US Professional Championships '', pelasi nurmikentillä ja `` French Pro Championships '' savikentillä. 1 paikka. Seuraavana vuonna, vuonna 1969, Laver pelasi useita turnauksia ja voitti kaikki neljä Grand Slam -mestaruutta. Hän voitti myös 'South African Open', 'Philadelphia US Pro Indoor', 'US Professional Championships' ja 'Wembley British Indoor'. Hän oli siten voitokas 106 ottelussa 132 pelatusta. Samana aikana Rod allekirjoitti sopimukset kiertueiden 'National Tennis League' ('NTL') ja 'World Championship Tennis' ('WCT') kanssa. Tämän vuoksi hän osallistui vain viiteen Grand Slam -mestaruuskilpailuun kahden vuoden aikana. Vuonna 1973 hän voitti useita mestaruuskilpailuja, mukaan lukien Davis Cup. Seuraavana vuonna hän voitti vain kuusi mestaruutta, ja hänen maailmansijoituksensa putosi sijalle 4. Kolme vuotta myöhemmin hän allekirjoitti sopimuksen tennisliigan 'World Team Tennis' kanssa. Palkinnot ja saavutukset Vuosina 1981-85 tämä menestynyt urheilija sisältyi kansainväliseen tennishalliin ja Sport Australia Hall of Fameen. Australian hallitus on nimennyt hänet maan '' eläväksi aarteeksi '', ja viime aikoina hänestä on tullut osa Queenslandin urheiluhallihallia. Rodista on tehty 'Britannian imperiumin ritarikunnan jäsen', ja hänelle on myönnetty 'Australian urheilumitali'. Henkilökohtainen elämä ja perintö Vuonna 1966 tämä kuuluisa tennispelaaja meni naimisiin Mary Shelby Petersonin kanssa, eronnut, jolla oli kolme lasta edellisestä avioliitostaan. Kaliforniassa pidettyyn avioliittoon osallistuivat muut tennispelaajat, kuten Ken Rosewall, Barry MacKay, Mal Anderson ja Lew Hoad. Pariskunnalla oli poika, ja he asuivat eri asunnoissa Kaliforniassa. Tälle kuuluisalle australialaiselle tennispelaajalle on annettu useita kunnianosoituksia, mukaan lukien hänen nimensä mukainen Rod Laver Arena Melbourne Parkissa. Vuonna 2000 hän esiintyi Australian postin yhdessä kollegan Margaret Courtin julkaisemassa postimerkissä. Trivia Tämä kuuluisa pelaaja ansaitsi lempinimen 'Rocket', jonka tennisvalmentaja antoi hänelle.